EnergoBit - O idee frumoas„ devenit„ un business de succes și inovator – aceasta este povestea EnergoBit, care azi ofer„ soluția complet„ Ón electricitate: audit energetic, consultanț„ Ón programe de eficienț„ energetic„ și energii regenerabile, proiectare și servicii de inginerie specializate...

Energobit

O idee frumoasa devenita un business de succes si inovator – aceasta este povestea EnergoBit, care azi ofera solutia completa in electricitate: audit energetic, consultanta in programe de eficienta energetica si energii regenerabile, proiectare si servicii de inginerie specializate, antreprenoriat pentru instalatii electrice complexe, productie de echipamente de medie si joasa tensiune, aparate de iluminat, operare instalatii energetice.

Compania s-a infiintat in anul 1990, dezvoltandu-se in permanenta si ajungand un grup de firme cu o cifra de afaceri de 100 milioane de euro si unul dintre liderii autohtoni in domeniul electro-energetic.
Sediul central, Cluj-Napoca Sediul central, Cluj-Napoca
Fie ca este vorba de lucrari de modernizare echipamente si instalatii electrice sau de investitii noi in domeniul electric, EnergoBit este un partener de baza al companiilor de generare, transport si distributie a energiei electrice.
Sediul central, Cluj-Napoca Sediul central, Cluj-Napoca
In aceeasi masura, EnergoBit ofera solutii complete in domeniul electric tuturor celor care construiesc parcuri industriale, complexe comerciale, ansambluri rezidentiale, unitati de productie sau alte obiective care necesita alimentarea cu energie electrica.
 
 
Inovare permanenta si adaptare la cerintele clientilor
 
Grupul EnergoBit este recunoscut pe piata de profil pentru solutiile noi, inovative oferite, prin performantele tehnice si calitate.
Moderne, fiabile si modulare, produsele EnergoBit sunt marca proprie grupului: posturi de transformare in anvelopa de beton gama ROBUST, celule de medie tensiune gama MOD6, soft de gestiune consum energie electrica ZEUS, tablouri de distributie sau, ca noutate si premiera in Romania, solutia tehnica containerizata pentru partea de medie tensiune a statiilor electrice gama ROBUST OPTIONAL MDP si ROBUST OPTIONAL MCP.
Post de transformare in anvelop? de beton gama ROBUST Post de transformare in anvelopa de beton gama ROBUST

Celule de medie tensiune gama MOD6 Celule de medie tensiune gama MOD6
Solutia tehnica containerizata pentru partea de medie tensiune a statiilor electrice Solutia tehnica containerizata pentru partea de medie tensiune a statiilor electrice
 
 
EnergoBit
 
EnergoBit are ca si competenta importanta calitatea de integrator in domeniul sistemelor SCADA.
Toate echipamentele din domeniul energetic, care cunosc un protocol standard de comunicatie, pot fi integrate in sistemele SCADA realizate de catre EnergoBit.
Dispecerat SCADA Dispecerat SCADA

Flexibilitatea Ón alegerea echipamentelor de la diferiti producatori confera EnergoBit avantajul de a realiza proiecte care inglobeaza tehnologie performanta la preturi competitive.
Solutiile astfel oferite sunt adaptate cerintelor clientului, in pas cu progresul tehnologic si in conditii de calitate si siguranta.

Cu o experienta semnificativa in ingineria electrica si operatii  de retea, atat pentru retelele de transport, cat si pentru cele de distributie a electricitatii, EnergoBit detine expertiza necesara pentru a transforma retelele existente intr-un sistem automatizat, interconectat si controlat integral (SMART GRID).

 
Performanta. Calitate. Antreprenoriat

Cu un numar de peste 400 angajati, din care 160 de ingineri energeticieni, cu experienta semnificativa in proiectele energetice de profil, EnergoBit si-a castigat pozitia de lider si specialist recunoscut, prin lucrari de referinta in domeniu, prin complexitatea acestora, timpul scurt de realizare si solutiile tehnice oferite.


Dintre numeroasele referinte din portofoliu, mentionam realizarea cu succes a celei mai mari statii electrice interioare din Romania, cea din Cotroceni Mall, Bucuresti.
Statia interioara Cotroceni Statia interioara Cotroceni
Statia interioara Cotroceni Statia interioara Cotroceni

Parcuri eoliene

Obtinerea energiei din surse eoliene a luat amploare tot mai mare in Romania, masuratorile de vant efectuate confirmand existenta de zone cu potential eolian ridicat. Cu o echipa consacrata de ingineri energeticieni, pregatiti special pentru acest domeniu nou, EnergoBit s-a implicat inca de la inceput in proiectele de parcuri eoliene. Recunoasterea EnergoBit este confirmata de contractele incheiate pentru proiectele majore de parcuri eoliene din Romania. EnergoBit a devenit astfel cel mai important furnizor de servicii de proiectare si executie lucrari electrice in domeniul parcurilor eoliene din Romania.
Un proiect remarcabil in acest sens il reprezinta antreprenoriatul general pentru lucrarile electrice din parcul eolian de la Fantanele, Dobrogea – cel mai mare parc eolian terestru din Europa, al carui beneficiar este Grupul CEZ.

Parcul eolian Fantanele Parcul eolian Fantanele 
Solutia completa in electricitate - EnergoBit Group, EnergoBit, CFR Cluj, CFR 1907, Antreprenoriat Lucrari Electrice, SCADA, Contoare energie, Contoare gaz, Protectii numerice, SEL, EDSA, Posturi de transformare, Celule de medie, Tablouri electrice, Baterii de condensatoare, Transformatoare uscate, EnergoBit Tesar, Enex, Furnizare energie, Parcuri eoliene, Eolian, Energie verde, EnergoBit Schreder, Iluminat, Iluminat exterior, Stalpi de iluminat, Sisteme de iluminat, Lampa, Iluminat interior, Iluminat scenic, Energie eoliana, Intrerupatoare de medie, Reanclansatoare, Energobit Tavrida, Energolux, Separatoare, Contactoare, Trafo, Retrofit celule, Audit energetic, Statii electrice, Grupuri electrogene, Managementul energiei, Echipamente electrice, Sisteme de contorizare, Software de comanda si control