ELM Electromontaj Cluj - ELM Electromontaj Cluj vine ca o completare fireascã pentru serviciile oferite de Grupul EnergoBit, ca urmare a dezvoltãrii constante a EnergoBit ºi a dorinþei de a acoperi cu resurse umane proprii activitãþile complementare din cadrul procesului antreprenorial.

ELM Electromontaj Cluj

ELM Electromontaj Cluj vine ca o completare firească pentru serviciile oferite de Grupul EnergoBit, ca urmare a dezvoltării constante a EnergoBit și a dorinței de a acoperi cu resurse umane proprii activitățile complementare din cadrul procesului antreprenorial.

ELM Electromontaj Cluj s-a înființat în 1949, acumulând în timp experiență națională și internațională și referințe semnificative în proiectare și lucrări de construcții-montaj specializate în domeniul energetic.

A avut un rol important în construcția Sistemului Energetic Național, executând primele linii electrice din țară în zona Transilvaniei.

În prezent, ELM Electromontaj desfășoară activități în următoarele domenii:

  • LUCRĂRI PE ÎNALTĂ ȘI MEDIE TENSIUNE – de la retehnologizări sau reparații capitale, la proiectare și execuție de linii electrice de înaltă tensiune, stații de transformare și centrale electrice.
  • LUCRĂRI DE INGINERIE CIVILĂ SPECIALIZATE - proiectare și execuție de clădiri, fundații pentru stâlpi și suporți aparataj stații, canale de cabluri, drumuri de acces. Compania dispune și de o fabrică proprie de confecții metalice pentru a produce “in-house” materialele necesare în activitatea desfășurată.
  • LUCRĂRI DE ELECTROMECANICĂ - montaje, transport agabaritic
  • LUCRĂRI SPECIALIZATE ÎN PARCURI EOLIENE – sunt o particularizare a activităților prezentate mai sus: execuție de rețele electrice, stații electrice, conexiuni, lucrări de inginerie civilă în parcuri eoliene.

Pe lângă portofoliul vast de lucrări realizate în România, sunt de menționat și proiectele recente din străinătate, finalizate cu success, din Franța, Serbia, Maroc sau Nigeria.

Alăturarea ELM Electromontaj Cluj echipei de specialiști ai EnergoBit reprezintă o premiză în plus în oferirea unei soluții complete și de calitate, consolidând poziția Grupului EnergoBit de lider în domeniul electroenergetic.

SUBTRAVERSAREA DUNĂRII, UN PROIECT UNIC ÎN ROMÂNIA
ELM Electromontaj Cluj a dezvoltat și implementat în cursul anului 2011, un proiect amplu în zona Deltei Dunării, de consolidare fundații stâlpi și modernizare LEA 110 kV.

Lucrările de la Sarinasuf – Crișan au venit ca răspuns la degradările masive survenite în timp, LEA 110kV Sarinasuf-Crișan fiind afectată în zona traversării Brațului Sf. Gheorghe de eroziunea malurilor.

Condițiile speciale ale acestei lucrări au intervenit în apropiere de Delta Dunării, unde, ca soluție la variantele clasice, compania a propus înlocuirea liniei electrice aeriene cu o linie electrică subterană, traseul de cablu propus având o lungime de aproximativ 2.100 m, din care 540 m subtraversează Brațul Sfântu Gheorghe.

Această lungime de subtraversare executată este cea mai mare din România, până în prezent. 
Solutia completa in electricitate - EnergoBit Group, EnergoBit, CFR Cluj, CFR 1907, Antreprenoriat Lucrari Electrice, SCADA, Contoare energie, Contoare gaz, Protectii numerice, SEL, EDSA, Posturi de transformare, Celule de medie, Tablouri electrice, Baterii de condensatoare, Transformatoare uscate, EnergoBit Tesar, Enex, Furnizare energie, Parcuri eoliene, Eolian, Energie verde, EnergoBit Schreder, Iluminat, Iluminat exterior, Stalpi de iluminat, Sisteme de iluminat, Lampa, Iluminat interior, Iluminat scenic, Energie eoliana, Intrerupatoare de medie, Reanclansatoare, Energobit Tavrida, Energolux, Separatoare, Contactoare, Trafo, Retrofit celule, Audit energetic, Statii electrice, Grupuri electrogene, Managementul energiei, Echipamente electrice, Sisteme de contorizare, Software de comanda si control